Ontbijt, tennis, mooie uitzichten
Door: miloudewinter
Blijf op de hoogte en volg Milou
03 Februari 2011 | Australië, Adelaide
We hadden een kaart voor ontbijt gekregen waar je op aan kunt kruisen wat je allemaal wilt hebben. Dat hadden we eerder gehad in Antwerpen en waren daar veel te netjes geweest door in elke rij maar 1 ding aan te kruizen, waardoor we een super karig ontbijt kregen. Dit keer dachten we dus, ALLES aankruisen! We werden 's ochtends nog gebeld of we zeker wisten dat we en sinaasappelsap wilden en grapefruitsap en tropicalsap en melk en 4 verschillende soorten ei. Jaaaa, dat wilden wij. En nou, dat hebben we geweten... 5 bladen vol met eten hahaha. Nadat we helemaal vol zaten en nog 3 dienbladen vol met eten hadden, hebben we de overblijfselen, als echte Hollanders in onze tas gestopt. 's Middags hebben we in Newtown, een wijk van Sydney, geluncht met mijn nicht en haar vriend, wat super gezellig was. Newtown deed me wel een beetje denken aan Amsterdam, allemaal rare mensen die er rondlopen, die drukte en een tram door het midden van de weg. We hebben die avond geslapen in het hostel waar ik een maand heb gezeten en aangezien Guido nog last heeft van een jetlag gingen we optijd slapen. De volgende dag ging onze roadtrip beginnen! We zijn via een mooie weg die langs de oceaan ging naar Kangaroo Valley gereden. Onderweg nog een stop gemaakt bij een mooi strand, waar we over een hekje zijn geklommen en naar beneden zijn gelopen waar allemaal rotsen waren. Heel mooi uitzicht, waar je de zee hard tegen de rotsen zag slaan. Guido ging voor het eerst rijden, wat altijd spannend is hahaha. Maar het lukte al vrij snel. Af en toe moest ik hem even helpen herinneren dat hij links moest blijven rijden... We zijn uitgekomen bij een super mooie, grote rest area. De mooiste die ik tot nu toe heb gehad! Aan een rivier, toilethuisje, met zelfs een security! En dat helemaal gratis!
's Ochtends de auto uitgebrand, ontbeten en weer doorgereden. Onderweg hadden we besloten dat we toch wel een kijkje wilde gaan nemen in Canberra, wat door iedereen sterk afgeraden wordt. Het is immers de hoofdstad van Australie en we hebben meer dan genoeg tijd... We hebben het niet gered om in die dag erheen te rijden dus hebben op een rest area vlak voor Canberra overnacht. De volgende dag waren we al vroeg in Canberra. We hebben niet eens doorgehad dat we door het centrum zijn gereden, nou dat zegt al genoeg denk ik... Niet een hoog gebouw! Plien had een servicebeurt nodig, dus die hebben we achtergelaten bij een garage. Wij moesten ons toen 2,5 uur vermaken in een shoppingmall. Toen ze klaar waren met Plien zijn we heel snel weggereden uit Canberra weer richting de zee. We konden geen rest area vinden om te slapen, dus hebben lang tot in het donker doorgereden. Uiteindelijk een gevonden, waar je eigenlijk voor moest betalen. Maar we konden nergens een huisje of iets vinden, dus zijn gewoon die 'camping' opgereden, hebben heerlijk gedoucht en zijn gaan slapen. Toen we de volgende morgen wakker werden zijn we er snel vandoor gegaan. Stond helaas niemand ons op te wachten om geld te innen, wat jammer nou! Hebben vandaag een toeristische route genomen, die langs mooie standjes leidde. En op een zo een mooi strandje hebben we even lekker gelegen. In Orbost wilden we stiekem op een camping gaan douchen, maar die eigenaar had ons allang door... Dus die stond ons vrolijk bij de douches op te wachten. Toen konden we er niet meer omheen en ons mooie verhaaltje dat we opzoek waren naar een camping met schaduw werkte ook niet... Dus toen moesten we wel daar gaan slapen. Opzich geen straf, heerlijke douches en een mooi plekje, in de schaduw! 's Ochtends het nog maar even genomen van de lekkere douches en toen richting Lakes Entrance gereden, waar de Gippsland Lakes zijn en '90 Mile Beach' begint. De naam zegt het al; een strand van 90 mile. Bij een paar mooie lookouts gekeken, waar je mooi de meren en de zee zag liggen. Nog een stop gemaakt bij Paradise en Golden Beach, waar de namen mooier waren dan de stranden... Nee hoor, ben alleen een beetje verwend geworden met mooie stranden! Hebben onszelf verwend met een luxe maaltijd; pizza, kip en vis, mmmm. En natuurlijk weer lekker gratis geslapen op een rest area.
We waren niet heel ver meer van Melbourne, dus we zijn in een keer doorgereden. We hadden nog geen slaapplek, dus hebben op internet gezocht en zijn uiteindelijk beland bij een camping vlak buiten de stad. Opzich prima, want de tram stopte zowat voor de camping. We hadden heel erg mazzel met ons plekje, want door de public holiday was alles volgeboekt, maar ze hadden een gecancelde boeking. Hebben Plien achtergelaten op de camping en zijn met de tram de stad in gegaan. Daar wat rondgelopen en op Federation Square nog wat tennis gekeken, want de Australian Open was bezig. Echt mooi, super veel mensen zitten op dat plein naar een groot scherm te kijken waar de wedstrijden live op te zien zijn.
De volgende dag zijn we naar het park van de Australian Open gegaan. Moeten we toch meegemaakt hebben nu het kan! Helaas zijn tickets voor de 2 stadions erg duur, dus hebben de grote mannen en vrouwen niet kunnen zien spelen. We hadden gehoord dat je naar binnen konden sneaken, maar dat was voor ons echt onmogelijk. De controle was echt heel streng en oplettend, die zijn natuurlijk op mensen zoals ons getraind haha. Hebben wel een training van Djokovic en Nadal gezien, dat was al heel gaaf om te zien. Allemaal schreeuwende meisjes bij Nadal natuurlijk en toen trok die macho nog even z'n shirt uit, nou toen was het helemaal dolle boel daar. Beetje jammer dat hij er al zo snel uit lag, loser:D Tussen de middag in Melbourne geluncht, want we waren als ons ingeslagen eten op de camping vergeten haha. Was wel erg leuk, zijn 4 straatjes waar allemaal lunchtentjes zitten, dus was heel gezellig. Hebben toen nog op het grote scherm Federer zien spelen en zijn toen weer richting de camping gegaan en gaan slapen.
We wilden heel graag naar Tasmanie, dus zijn naar de ferry gereden om te kijken hoe duur het was. Toen ze 1.000 dollar zeiden zijn we snel weer weggereden richting de Great Ocean Road!
We waren in Geelong even gestopt bij het informatie centrum en wat rondgelopen over het strand, waar een beachvolleybalevenement bezig was. Toen Guido en ik wat aan het volleyballen waren kwam de organisator een praatje maken en heeft Guido toen gevraagd of hij een toernooitje mee wilde spelen. Maar natuurlijk! Helaas had hij de slechtste partner van het hele toernooi, maar dat mocht de pret niet drukken. Was een super leuke dag en Guido heeft veel fans erbij haha. Hij is alweer gevraagd voor een groot toernooi wat 12 en 13 februari in Melbourne gespeeld wordt. Na wat overwegen heeft hij (en ik) besloten om dat toernooi te gaan spelen! Komt ook goed uit omdat Jenn landt in Melbourne een paar dagen na dat toernooi. We hadden 's avonds nog een afterparty in een indoorbeachcentrum van de organisator. Was natuurlijk veel te gezellig met veel bier, pizza en gekke spelletjes!
Met een kleine kater vertrokken we de volgende ochtend richting de Great Ocean Road. Wat een mooie route! Je rijdt het grootste gedeelte echt langs de oceaan, dus dan zie je aan je linker kant de zee en aan je rechter bergen. Prachtig! Hebben veel mooie natuur gezien deze 3 dagen, met super mooie uitzichten. De eerste nacht hebben we geslapen vlak bij een waterval. Hebben die avond een wandeling gemaakt naar die waterval, wat een mooie waterval was, maar lang die de mooiste van die ik gezien heb. De tweede dag weer veel mooie uitzichten gezien en geslapen op een camping midden in het bos, waar allemaal koala's in de bomen zaten. Echt super om zo te slapen, onder de koala's! De laatste dag was zeker de mooiste. We hebben nog een waterval gezien en een wandeling gemaakt bij Melba Gully, wat een gematigd regenwoud is. Op die plek viel de meeste neerslag van heel Victoria, wat ik me echt niet voor kon stellen omdat het prachtig weer was. Guido dacht dat hij door Jurassic Park heenliep, door al die mooie planten, hahaha gek! Toen door naar de Twelve Apostles, wat echt heel indrukwekkend was! Je kunt op geen punt ze alle 12 zien, maar het zijn er ook niet precies 12... Het zijn echt gigantische rotsformaties waar de zee keihard tegenop beukt. We zijn naar twee uitkijkpunten geweest en dat waren de enige twee plekken waar het heel erg druk was tijdens de hele Great Ocean Road. Als laatste de London Bridge bekeken, wat ook een rotsformatie in de zee is en ook heel mooi is! Die avond ergens onder een boom in een woonwijk geslapen en de volgende dag heerlijk op het strand gelegen. En sinds lange tijd weer in de zee gezwommen. Daarna nog bij een meertje gelegen en heel verrassend, weer op een rest area geslapen.
Hebben toen besloten om naar Adelaide door te rijden, in plaats van Kangaroo Island en daar waren ook weer vrij snel.
Dit is nu onze vierde dag hier en dit is echt een vakantie gevoel! We slapen op een super mooie camping net buiten de stad, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant een bus die naar het centrum gaat. De eerste dag was het echt te warm, zo heet heb ik het nog niet meegemaakt. Dus hebben gelijk een duik in de zee genomen, toen uitgebreid gedoucht en lekker gekookt. 's Avonds nog een romantische strandwandeling gemaakt, moet ook af en toe gebeuren! Nog een dag de stad in geweest en een dag he-le-maal niks gedaan; op het strand en bij het zwembad gelegen, heeeerlijk! We zijn nu weer in de stad en ik ben alweer veel te lang bezig met dit verhaal... En heb honger! Lieve mensen, ik ga nog even verder met genieten. Hoop dat jullie dat in Nederland ook doen!
Dikke kus en veel liefs vanuit het warme Adelaide!
ps. pap, speciaal voor jou heel veel foto's!
03 Februari 2011 - 04:37
G:
:D -
03 Februari 2011 - 10:37
Inka:
loving it! -
03 Februari 2011 - 18:33
Pa Paul:
Zo wijf, eindelijk een reactie van je vadurrr. Eindelijk samen! Genieten en delen dat gevoel; leuker kan het bijna niet... Oja, met ONS erbij natuurlijk!!! Nog een kleine 3 maanden... 24-4 Bangkok here we come...!
Voorlopig jullie nog Australia-trotten.
Mooie foto's; ben ik inderdaad blij mee! Ook op gedenkwaardige plekken.
Nou, naar nu blijkt ben je zeker op tijd uit QnsLnd, met nu ook nog een cycloon-orkaan, na al die wateroverlast! Alsof het gepland was...
Nou avonturiers, blijf elkaar vermaken en boeien en beleef deze tijd als JULLIE moment!
XXX Pa Paul XXX -
03 Februari 2011 - 18:42
PS Papa:
Heb je verhaal van Jenn's appeltje in Nw Zealand gelezen...? Ongelofelijk, wat een sch... daar. Alsof een boete van $ 400,- (!!!) goedmaakt, dat je even iets vergeet...!
Nou, zorg jullie maar dat je alles opeet, vooral als je het onderin je backpack stopt....;-))).
Papaaaatje -
03 Februari 2011 - 20:34
Mama:
Hé wereldreizigers!!! Wat een heerlijk verhaal. Je was je droom al aan het beleven, maar samen met Guido is wel het ultieme! Schitterende foto's. Het begint steeds meer op een superreisgids te lijken waar iedere jongere naar toe moet! Helaas moet ik je wel meedelen dat je op Luna haar kalender over de helft bent!!! Tot groot plezier van haar, minder voor jou, hi, hi.
Was gisteren een backpackster op het nieuws die al de hele nacht met de locals in een schuilkelder zat. Wat ben ik blij dat jullie diep in het zuiden zitten.
Moest hard lachen om jullie uitgebreide ontbijt(je) ons bunt zuunig! Je doet de hollanders eer aan.
En wat een superfoto van Boris Becker uit 1991. Hoe kan het leven lopen hé wijf!
Nou geniet maar lekker van die overweldigende natuur, voor jullie weer teruggaan naar Melbourne en je vertrouwd op de tribune naar de verrichtingen van Guido zijn volleybalkwaliteiten aan het genieten bent!
Love you, miss you xxxxx mama -
04 Februari 2011 - 09:08
Evelyn:
Lieve Milou en Guido,
Het zit wel goed daar met jullie in Australie! Leuk om zo uitgebreid op de hoogte te blijven d.m.v. tekst en fotó's.
Voor Milou onze felicitaties met je verjaardag! Een hele bijzondere verjaardag die je nooit meer zal vergeten!!!
Heel veel liefs voor beide tortelduifjes en veel plezier de komende 2 weken!
xxxx -
05 Februari 2011 - 10:15
Martine:
Wat fijn voor je lou dat guido er eindelijk is! Super leuke foto's :) have fun! x -
06 Februari 2011 - 02:36
Djenn:
Dag lieverd!!!
Ik heb gewoon de tranen in mijn ogen; je verhaaltje, je foto's, ik vind het echt geweldig om te lezen en te zien en ik mis je nu des te meer. . . Nog 14 nachtjes en dan ga ik je weer zien. Blijf vooral lekker genieten met je mannetje, jullie zien er gelukkig uit zo saampies. En dan kom ik je over twee weken weer lastig vallen. Owja eerst vanaaf skypen:-) Doei lieverd en ENJOY it!
Dikke kus vanuit New Zealand -
06 Februari 2011 - 15:09
Opa & Judy:
Het lijkt wel of je in het Paradijs terecht gekomen bent. Het mooie ervan is, dat je de sfeer zo goed overbrengt in je verslag, dat wij ook een paradijselijk gevoel krijgen.
Je hebt echt talent om je lezers te betoveren. Ik raad je aan om later gewoon is een roman te gaan schrijven. Wie weet? Het is een mooi beroep omdat dat overal in de wereld kan uitoefenen, ha, ha.
Je bent al over de helft en Thailand in april lokt al een beetje, dus daarom nog even 100% - dubbel - genieten.
Vandaag ook nog jarig, maar dat hebben we al iets aan gedaan op Facebook.
Nogmaals gefeliciteerd en geniet verder.
Opa & Judy