Sydney en Cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Milou Winter - WaarBenJij.nu Sydney en Cairns - Reisverslag uit Cairns, Australië van Milou Winter - WaarBenJij.nu

Sydney en Cairns

Door: miloudewinter

Blijf op de hoogte en volg Milou

17 Oktober 2010 | Australië, Cairns

Zo, dat was Sydney alweer. Wat heb ik een super gave week gehad! Zoveel al gezien en gedaan en dat allemaal in 2 weken, moet je na gaan als je nog zo’n 30 weken te gaan hebt…
Gister avond ben ik samen met Jennifer naar Cairns gevlogen. Dat wordt mijn reismaatje vanaf nu, met haar ben ik afgelopen week ook veel opgetrokken en sinds Schiphol klikte het eigenlijk al gelijk.
We hebben 9 dagen in totaal, met Bangkok erbij, een georganiseerd programma gehad, met een groep van 110 man plus begeleiding. De eerste paar dagen heb ik vooral m’n ogen uitgekeken in Sydney. Ik vind het echt een heel bijzondere stad, er is zoveel te zien namelijk. Het is er heel groen, super mooie parken en vooral heel schoon. De stad is ook heel overzichtelijk, het zijn vooral brede lange wegen die in een soort vierkant lopen, waardoor het heel lastig is om te verdwalen. Oke, ik moet toegeven, ik had van de week m’n was even gedaan en ik wilde het weer ophalen… toen heb ik een half uur naar die wasserette lopen zoeken.
Wat ook gaaf is, is dat er echt super hoge heuvels zijn, waardoor ik de eerste paar dagen echt super spierpijn had in m’n kuiten. Een zwaardere work out dan in de sportschool hoor!
De eerste paar nachten had ik ook wel last van het tijdsverschil, dan werd ik midden in de nacht ineens wakker en was ik 2 uur lang echt klaarwakker en kreeg ik honger, omdat het in Nederland dan etenstijd was. Gelukkig heb ik er verder niet veel last van gehad, andere mensen zijn er namelijk echt ziek van geworden (misschien ook omdat ze teveel bier hadden gedronken)…
Op 10-10-‘ 10 heb ik samen met Jennifer hardgelopen door de Botanic Gardens, High Park, langs Opera House en de Harbour Bridge. Het was echt super lekker weer en omdat het natuurlijk een speciale datum was, waren er super veel bruiloften in het park, heel leuk om te zien. De Botanic Gardens liggen gewoon midden in de stad en is echt zo mooi! Je ziet meer planten, bomen en struiken dan je ooit in Nederland gezien hebt en in alle bomen hangen super veel vleermuizen. Nog eens wat anders dan het Amsterdamse Bos met een paar eikenbomen. En ik wist eigenlijk nooit wat er nou zo bijzonder was aan de Harbour Brigde, maar dat ding is hooooog, niet normaal! Snap ik dat ook weer :)
Die middag hebben we met de hele groep een havencruise gemaakt. We kwamen daar aan en zagen allemaal super mooie boten liggen. Maar helaas, die van ons was toch wat minder. Maarja, daar zijn we backpackers voor haha! Op de boot kregen we een lekker buffet en daarna was er beneden een feestje. Een jongen uit de groep is DJ, dus die heeft wat lekker nummertjes gedraaid. Natuurlijk ook flauwe spelletjes gespeeld, zoals de stoelendans en 5 stelletjes deden een wedstrijd wie het snelst 5 ballonnen in 5 verschillende standjes kon laten knappen, was lachen!
De volgende ochtend moesten we weer heel vroeg op om wat belangrijke dingen te regelen, zoals een bank en medicare pasje. Ook langs de auto barn geweest, waar ze auto’s verhuren en verkopen. Daar hebben Jennifer en ik eigenlijk definitief besloten dat we samen gaan reizen en samen een auto gaan kopen. Je wordt daar goed ingelicht over het kopen van een auto, wat daar allemaal bij komt kijken en waar je goed op moet letten. ’s Avonds hebben we bij een super leuk BBQ restaurantje gegeten, in de Rocks. Dat is de oudste buurt van Sydney en ook echt een super schattige buurt, met allemaal van die kleine straatjes, huisjes en restaurantjes. Ik heb nog nooit zo een groot en lekker stuk vlees gegeten als daar, niet normaal! Lekker onder een heater met een wijntje erbij, perfect!
Weer ging de wekker heel vroeg, normaal snooze ik zo een 6 keer m’n wekker, maar de Blue Mountains stonden op het programma, dus ik stond gelijk naast m’n bed… We werden in een klein busje daarheen gereden met een gids, Diego, echt een toffe gast. Ennn… ik heb m’n eerste wilde kangaroo’s gezien! Ze waren wel ver, dus moest m’n best doen om te zien dat het een kangaroo was, als Diego had gezegd dat het koeien waren had ik het namelijk ook geloofd. Maaaar, het waren echt kangaroo’s! Daarna zijn we doorgereden naar een uitkijkpunt. Wow, dat was echt bizar. Je stond op een rots en als je naar beneden keek, keek je echt een suuuper diep ravijn in; hoogtevreesmomentje. En er stond gewoon niet eens een hekje voor! Dus je moet je daar echt niet verstappen, want dan stort je te pletter. Ik vind het zo bijzonder dat zo een gigantisch nationaal park gewoon een uur buiten zo een wereldstad als Sydney ligt. Je ziet daar niks anders dan bomen, rotsen, watervallen, rivieren, wilde dieren en als je stil bent hoor je ook zoveel mooie en bijzondere geluiden van de natuur en al die dieren. Ja, dat was echt gaaf. Trouwens, de naam Blue Mountains is omdat de eucalyptusbomen (die daar heel veel zijn), zorgen voor een blauwe gloed over het park. We zijn toen nog doorgereden naar een deel waar een soort regenwoud was, maar dan een koud regenwoud. Het leek net alsof je in een nagemaakt regenwoud was, zo mooi was het. De bomen zorgden voor super mooie schaduwen en er waren allemaal watervalletjes. Heel lastig om te omschrijven… Daar ook de Three Sisters gezien, zijn 3 rotsen naast elkaar, met een heel verhaal erachter. Ik zal het jullie besparen, maar als je het interessant vind, wil ik het je nog wel een keer vertellen:) We zijn helemaal naar beneden gelopen, 1.000 traptreden waren dat, super stijle stukken ertussen. Als je naar boven wilde, kon je dat voor 10 dollar met een treintje doen, of…. lopend. En dat was pretty heavy! Maar wel 10 dollar uitgespaard, daar doen we het allemaal voor he. Want het valt echt tegen hier, Sydney is heel duur en je geeft zo snel veel geld uit.
En de volgende ochtend ging de wekker weer heel vroeg en weer had ik geen moeite om m’n bed uit te komen! Wantttt, we gingen surfen! Het was zoooo gaaf. Daar had ik echt zolang naar uitgekeken. Afgelegen strand, blauwe zee, blauwe lucht, skyline van Sydney, lekker surfen, echt super! Gelukkig vind Jennifer surfen ook super leuk dus als we een auto hebben, willen we een surfplank mee op het dak zodat we lekker kunnen surfen. ’s Avonds gingen we weer BBQ’ en, met een privé zanger, erg gezellig. Heb voor het eerst kangaroovlees gegeten! Was eigenlijk best lekker… Op de terugweg liepen we langs een zwerversbijeenkomst, niet normaal hoeveel er daar onder de brug lagen. Dan ben je maar weer blij met het krakende en doorgezakte stapelbedje in je hostel.
De laatste dag met de groep was alweer aangebroken. We hebben lekker uit kunnen slapen en het eindfeest begon al in de middag. Het thema was carnaval en Jennifer en ik waren Dutchy Girls, heel origineel. Het feest begon op een dakterras met uitzicht op het strand, wijntje erbij, perfect! Er werden allemaal prijzen verloot, van een auto tot surftrips, maar helaas werd mijn lootje niet getrokken. Het feest daar was vroeg afgelopen, dus wij gingen met de party bus (ja, zo heet die bus echt) naar the Gaff, dat is een super leuke discotheek/bar waar veel backpackers komen. Was een super leuke afsluiting van een hele gezellige week.
En ja, toen stonden we er helemaal alleen voor. De georganiseerde week was echt super leuk, maar hier heb ik ook heel erg naar uitgekeken. Helemaal zelf beslissen waar je gaat en staat.
Overdag niet zo gek veel gedaan, beetje kleding gewassen en boodschappen gedaan en ’s avonds was echt geweldig. Het hele hostel stond in de keuken, allemaal koken en dan met de hele groep gezellig eten. Iedereen doet lekker z’n eigen ding en toch ook weer veel samen. Op een gegeven moment werd de gitaar erbij gehaald en kwamen de biertjes op tafel, zo een relaxed sfeertje hangt er in zo een hostel, echt super. Alleen zijn de Engelse wel erg, die zuipen letterlijk tot ze erbij neervallen en het liefst nog meer. Ons hostel zat trouwens in de rosse buurt van Sydney. En in de Sydney heb je heel veel ladyboys. We stonden een keer voor ons hostel te wachten en toen kwam er politie naar ons toe. Ze zeiden dat we beter wat verderop konden gaan wachten, want anders zouden er auto’s voor ons stoppen en denken dat ze ons mee konden nemen. En die ‘ dames’ die daar verderop staan, zegt ie, dat zijn geen vrouwen als jullie dat dachten. Haha, echt geweldig dat een politieman je dat even komt vertellen.
Onze laatste dag in de Sydney hebben we eigenlijk weer niet zoveel gedaan, beetje rondgelopen en nog even naar de lounge geweest. Daar kunnen we de rest van onze reis terecht, voor als we vragen hebben. En toen kwam onze shuttle naar het vliegveld alweer. We zijn samen met nog 2 jongens, Marc en Roel, uiteindelijk naar Cairns gevlogen, met hen gaan we ook het eerste stuk van de oostkust doen. Heel raar dat je binnen 3 uur weer aan de andere kant van Australie zit. Het is hier ook gelijk zo anders! Het weer in Sydney was niet echt super, maar hier is het echt heel warm. Cairns is net een vakantieoord vind ik, het ligt tussen de bergen en als je de stad uitgaat zit je in de middle of nowhere. Ondanks dat het aan de zee ligt kun je hier niet op het strand liggen, heel apart. Het is namelijk een en al modder met super veel krabben. Daarom hebben ze hier een lagoon, dat is een super relaxed zwembad aan de zee. Verder zijn er veel winkeltjes en ziet het er eigenlijk heel schattig uit, met allemaal palmbomen. We kwamen op zaterdagavond aan, stapavond dus. Dus we hebben onze backpack snel in het hostel gedumpt en zijn toen op pad gegaan. Eerst in een kroegje met weer live muziek, maar dat ging vrij vroeg dicht, dus zijn we naar een discotheek gegaan. Super groot, met veel backpackers en dronken Engelse in veel te korte rokjes op hoge hakken. Liep ik in m’n spijkerbroek met m’n slippertjes…
Vandaag zijn we opzoek gegaan naar auto’s, maar het is zondag, dus dat werkte niet helemaal. Dus zijn we maar bij de lagoon gaan liggen, ook niet verkeerd. Maar het begon bewolkt te worden, dus ben ik maar achter de computer gaan zitten om jullie weer even op de hoogte te stellen van wat ik hier allemaal meemaak! De komende dagen gaan Jennifer en ik opzoek naar een auto. Daarmee willen we dan uiteindelijk heel Australie rond.
En nu ga ik lekker eten.
Liefs uit Cairns.

• 17 Oktober 2010 - 09:40

Vadertje Paul:

Zo, net geskyped... Met z'n 4-en in een beeldscherm geperst en even bijgekletst. Hier 7 graden en daar 27 (Cairns). Samen op stap met Jennifer en 2 gasten; leuk en spannend. Autootje kopen en reis plannen. Een beetje jaloers, maar vooral blij voor jou, dat je het zo goed naar je zin hebt! Mooie ervaringen, echt onvergetelijk. Blijf foto's klikken en schrijven; maken wij het ook 'n beetje mee! XXX P

• 17 Oktober 2010 - 10:53

Mama:

Hé lieve grote dochter. Bij je foto's heb ik best wel een "dat ze daar echt is" gevoel. Wat een overweldigende indrukken doe je op en dat binnen anderhalve week. Hoop dat je een flink vak in je hersenen hebt gereserveerd voor al je indrukken! Vind het stiekem wel heel prettig dat je een betrouwbare reisgenoot hebt gevonden om al je avonturen mee te beleven. Je schrijft overigens prachtig. Complimenten hoor, om al die indrukken zodanig te beschrijven dat we een indruk krijgen hoe je het ervaart. Dag lieve dochter we genieten met je mee xxxxxx mama

• 17 Oktober 2010 - 11:38

Oma:

Hallo lieverd,
    Ik barst van je weet wel.
    Goh wat lijkt me dat allemaal heerlijk. Fijn dat je een supergezellige reisvriendin hebt gevonden.
    Even onthouden: als je ergens je auto parkeert of je wasje inlevert gewoon de naam van de straat opschrijven.
    Opa en ik hebben eens een hele dag naar de auto lopen zoeken in Barcelona en iederpleintje leek op het andere. Gebeurt me dus nooit meer.
    Geniet er maar helemaal lekker van. Je neemt het mee voor je leven. Doe maar de groeten aan Jennifer en een hele dikke kus voor jou ook van Opie natuurlijk.

• 17 Oktober 2010 - 13:39

Inka:

sjah wat moet je hier nou op zeggen.. WAUW!!!
    Je beleeft egt superveel en t ziet er geweldig uit allemaal zeg!
    En ben t met je mama eens, je schrijft egt heerlijk!
    Dikke kus!!

• 17 Oktober 2010 - 13:57

Emma:

Hey Milou!
    Superlang verhaal maar wel weer helemaal op de hoogte! En leuk dat je zoveel foto's hebt gemaakt! Die week met die organisatie klinkt zeker als een topweek! En leuk dat je meteen een leuke reisgenoot hebt gevonden! Geniet ervan! Hier is iedereen weer aan het leren voor tentamenweek..
    Kusjee

• 17 Oktober 2010 - 14:13

Martine:

Hahaha, het is praktisch onmogelijk om te verdwalen, maar milou krijgt het weer voor elkaar hooor. En die surfleraren zijn wel echt heuuul lekker zeg. (kuch)
    dat je word aangezien voor een ladyboy.. weet niet of dat nou zon compliment is he hahahh. Maar echt heerlijk verhaal milouu, mooie break van me studie door dit even te lezen (A) nooou heel veel plezier nogg! Kus

• 17 Oktober 2010 - 17:10

Fleur:

Hee Liefje,
    Wat een onwijs gave verhalen! Klinkt echt supervet. Ik zie je al helemaal lopen, tussen al die Engelsen waar je het over hebt. 'JAQUELINE!!' Ik mis je wel hoor, denk dan af en toe, oh lekker stappen met.... onee die zit in Australie. Maar ik had je nog gesmst maandag voordat je wegging, omdat ik heel ziek thuis lag, maar hoorde niks meer van je, vast je telefoon al afgesloten ofzo. Hoe doe je dat eigenlijk met telefoon nu? Naja chick, jij vermaakt je daar wel, ik zit lekker in de boeken! Ik wil je snel een keer spreken.
    Heel veel kusjes en liefs, je nicht

• 18 Oktober 2010 - 06:41

Evelyn:

Lieve Miou,

Wat leuk dat je alles zo uitgebried beschrijft. Als ik het lees is het net of ik zelf op vakantie ben. Heerlijk! Alles loopt lekker daar in Australie dus ik zou zeggen: ga zo door!!!
    Liefs van de Mopmanclan. xxxx

• 19 Oktober 2010 - 00:05

Hans & Judy:

Nou, dat is het dus helemaal... Alleen maar positieve ervaringen.
    Ik wist niet dat je zo onderhoudend kan schrijven, petje af.
    We leven helemaal met je mee omdat we natuurlijk alles herkennen.
    Gefeliciteerd met je leuke reismaatje. Gaaf dat jullie zo maar een eigen auto hebben gekocht.
    Blijf zo verder genieten.
    Ben nu al benieuwd naar het vervolg.

• 19 Oktober 2010 - 14:38

Sophia:

heey milou!! om jaloers op te worden al die verhalen van jou! kllinkt echt super! heel veel plezier! en ik spreek je:) xxxx soof

• 19 Oktober 2010 - 16:02

Marcel Z:

Ik ben er maar even voor gaan zitten. Wat een verhalen. Ik zal je link doorsturen naar Bram zodat hij vanuit Amerika een reactie kan geven. Have fun. Marcel.

• 21 Oktober 2010 - 20:09

Jan Sluijter:

Hoi Milou,
    Ik hoor je denken: Wie is Jan Sluijter? Nou, ik ben een collega van Pappa Paul. Hij had het over jouw Austalische avontuur en ik dacht, ik ga maar eens kijken en lezen. Zo te lezen gaat er met recht een wereld voor je open. Je hebt trouwens echt een schrijftalent! Geniet van je reis en alles wat je nog gaat meemaken. En kijk uit met het eten van kangaroovlees. Je kan zo maar eens hele grote sprongen gaan maken.
    Groet, Jan

• 22 Oktober 2010 - 20:57

Simone (jaloers Nich:

wauw!
    ongelofelijk om te lezen hoe bijzonder jij het daar hebt!
    en ook al doe je daar zo heel veel nieuwe, leuke, bijzondere ervaringen op. heb je toch nog eventjes tijd voor je oude vertrouwde familie in het kille herfstachtige nederland?

over het skypen..
    het idee is om nederlandse tijd een uur of 3 smiddags het internet aan te sluiten en ''contact te leggen'' met lieve familieleden over de hele wereld.

dan is het 9 uur smorgens bij bram, en een X-aantal uur later bij jou..
    wat is het tijdverschil precies, en komt dat wel uit voor jou?
    het meest ideaal zou zijn op zaterdag 6 november.
    ik kan me voorstellen dat jij nog geen idee hebt waar je dan zit
    maar kan je er rekening mee houden?
    en als het toch helemaal niet uitkomt me mailen?

xx van je nichtje